Zelf kaarsen maken en tips om er mee bij te verdienen

Denkend aan een geurige en gezellige omgeving, zijn de geurkaarsen zeker een goede optie. Naast het feit dat het geweldige geschenken zijn, kunt je een extra inkomen garanderen als je leert hoe je geurkaarsen kunt maken en deze productie te gelde kunt maken!

© Pixabay.com

Maar om te beginnen na te denken over bijverdienen met jouw geurkaarsen, moet je de productiestappen stap voor stap leren, en parfums, kleuren en geuren beter begrijpen. Dus, kijk naar onze tips!

Hoe maak je geurkaarsen?

Als je besloten hebt jouw eigen kaarsen te gaan maken en misschien zelfs geld te verdienen aan deze productie, zie dan hieronder hoe je thuis geurkaarsen kunt maken.

Je zult nodig hebben:

 • Paraffine of was specifiek voor kaarsen;
 • Een aluminium pan;
 • Houten lepel;
 • Vormen (kies de vorm van jouw voorkeur);
 • Draad voor de lont;
 • Etherische olie of essence voor kaarsen.

Smelt de benodigde hoeveelheid paraffinewas om de door je gekozen mal te vullen. Voeg, terwijl de was vloeibaar is, een paar druppels van de essentiële olie van je keuze toe. Giet tenslotte de vloeistof in de vorm en voeg de pit in het midden toe. Laat het dan een dag drogen.

Voordelen van geurkaarsen

Geurkaarsen zijn multifunctionele en geweldige alternatieven voor geschenken, ze zorgen immers voor ontspanning, garanderen een aangenaam aroma en geven ook schoonheid en stijl aan de decoratie van de omgeving. Bovenal stimuleert het therapeutisch potentieel van geurkaarsen onze zintuigen.

Belangrijkste aroma’s en parfums voor kaarsen

Niet alleen verlichting en esthetiek, maar ook geuren vullen de ruimte en zorgen voor een gevoel van welzijn. De mogelijke geuren voor een geurkaars zijn trouwens legio: het kan om het even welke etherische olie van jouw voorkeur zijn.

Sommige specifieke geuren hebben echter de voorkeur en zijn ook zeer gewild in kaarsen, dus als het gaat om het maken van geurkaarsen om te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de populariteit van deze geuren. Enkele van de meest populaire en hun voordelen zijn:

 • Lavendel: de geur van lavendel kan jouw hartslag verlagen en je helpen ontspannen.
 • Rozemarijn: helpt de concentratie en verbetert de stemming.
 • Citroengras: heeft een stimulerende werking, aangewezen om lichamelijke en geestelijke vermoeidheid tegen te gaan.
 • Vanille: verbetert de bloedsomloop, verlicht stress en verzacht maagpijn.
 • Oranjebloesem: geeft gevoelens van vreugde en verlicht de spanning in het lichaam.
 • Aloë vera: heeft een kalmerende werking en helpt bij momenten van ontspanning of meditatie.
 • Kamille: De zoete geur van kamille, die bekend staat om zijn kalmerende werking, helpt stress verlichten en is ideaal voor mensen die lijden aan slapeloosheid of angst.

De voordelen van elk aroma worden bepaald aan de hand van de voordelen van elke etherische olie, volgens aanwijzingen uit studies op het gebied van de aromatherapie.

© Pixabay.com

Extra inkomen

Investeer in esthetisch verantwoorde materialen, zoals goede verpakkingen – ronde en glazen potten zijn geweldig om te verkopen – en zelfs kleurrijke kaars opties.

Je kunt vloeibare of poedervormige kleurstof inbrengen tijdens de paraffine bereiding, tot je de gewenste tint hebt bereikt. Kunt je zich voorstellen hoeveel verschillende soorten kaarsen je kunt maken? Gewoon je creativiteit verkennen!

Dus, probeer te investeren in deze kleine onderneming. Winstgevend, aangenaam en lekker om te produceren.

1 reactie

 1. Marielle Fivez zegt:

  Mag ik zelfgemaakte geurkaarsen (in de keuken gemaakt) verkopen of moeten die gemaakt worden in een eigen kamer waar niets anders gemaakt wordt ? Dus à la labo ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *