Kleine uitvindingen, waarvan we ons een leven zonder niet meer zouden kunnen voorstellen

Wat als deze uitvindingen plots verdwenen

Er zijn zo van die uitvindingen waar je eigenlijk nooit bij stilstaat omdat ze reeds zo lang ingeburgerd zijn. Zaken die, mochten ze plots verdwijnen, een groot impact zouden hebben op je leven, ook al vind je ze nu heel gewoon. Doodgewone dingen die je dagelijks gebruikt en meestal uitgevonden werden door mensen die je dagelijks in de supermarkt tegenkomt. Wedden dat je de uitvindingen die wij voor jou op een rijtje gezet hebben niet meer zou kunnen missen?

© Pixabay.com

Het elastiekje

Het was 1839 toen Charles Goodyear, die van de autobanden dus, rubber gebruikte voor verschillende doeleinden. Hij ondervond dat, wanneer je het vulkaniseerde, rekbaar bleef en niet verhardde. Vanaf dat moment kon rubber gebruikt worden in verscheidene maten en dikten. Het was de Britse zakenman en uitvinder Stephen Perry die als eerste op het idee kwam om elastiekjes te maken.

Köstlicher Kaffee

Tijdens de koffiekransjes met haar vriendinnen, ergerde de Duitse Melitta Bentz zich aan het koffiegruis in haar koffiekop. Ze zocht naar een manier om te verhinderen dat de donkerbruine drab mee kwam met de koffie. Uit een schrift die haar zoon mee had van school, haalde ze een vel vloeipapier en gebruikte dit al filter. Tijdens het volgende koffiekransje reageerden haar vriendinnen uitbundig en ze raadden haar aan om er een patent op te nemen. Ze verkreeg dit patent op 20 juni 1908 en werd er wereldberoemd mee.

RIP muizen

Hiram Stevens Maxim, een Amerikaan die later naar Engeland zou verhuizen en bekend was omdat hij het Maximgeweer uitvond, had al een eerdere uitvinding op zijn palmares staan. In 1880, toen hij amper 14 was, ontwierp hij de muizenval zoals we ze nu nog steeds kennen; een houten plankje met een veer. Hij testte zijn muizenval in de buurt van een korenmolen en was verrukt om het resultaat. Intussen bestaan er gelukkig muizenvallen die meer diervriendelijk zijn.

Kramsluiter

Wellicht zegt een kramsluiter je helemaal niets maar het is de originele benaming die de Amerikaanse Judson Whitcom gaf aan zijn uitvinding, de ritssluiting. Het idee kwam in hem naar boven in 1893 en was één van de meest innovatieve uitvindingen op de Wereldtentoonstelling die in Chicago werd gehouden. Het duurde drie jaar vooraleer hij zijn patent kreeg.

Stevige broeken

Toen Jacob Davis, een kleermaker uit San Francisco de opdracht kreeg om een stevige broek te maken, bedacht hij de zakken te verstevigen met klinknagels. Zijn klant die voortdurend zijn broeken scheurde was in de wolken. Davis wou er graag een patent op maar had er helaas niet het nodige geld voor. Levi Strauss, die de stoffen leverde, geloofde in het concept en vroeg het patent aan voor Davis. Dit patent kwam er in 1873 waarna hij aan de slag kon in de Levi Strauss fabriek als kleermaker.

© Pixabay.com

WhatsApp

Niet zo lang geleden, in 2009 kwamen Brian Acton en Jan Koum op het idee een platform te maken waarop mensen met elkaar konden communiceren. Nadat ze niet werden aangenomen bij Facebook, ontwikkelden ze de app die al even beroemd werd.

1 reactie

  1. tof,steeds nieuwe uitvindingen, heb ook al eens een patent bekomen en zit reeds tijd met meerdere in mijn hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *