Zo ga je uit eten zonder veel geld uit te geven

Nog een KFC-snack laat op de avond? Ja graag. Bijgerecht van schuldgevoel? Nee, dank je. Luisteren naar je maag hoeft je echter niet berooid achter te laten. Hier lees je hoe je uit eten kunt gaan zonder met een geplunderde bankrekening achter te blijven. Er een gewoonte van maken om elke andere avond uit eten te gaan, kan je financiën een beetje onder druk zetten, vooral op het studentenbudget. We verdienen echter allemaal af en toe een kleine traktatie, en wie zegt dat uit eten gaan in restaurants het equivalent van je hele wekelijkse levensmiddelenwinkel moet kosten!

© Pixabay.com

Gebruik kortingsbonnen en speciale aanbiedingen

Ja, we weten het – voorspelbaar! Maar we zouden geen gids over dit onderwerp kunnen hebben zonder de welbekende kortingsbonnen. Aanmelden voor een vouchercode-app is ook een goed idee, omdat zo’n apps gps gebruiken om aanbiedingen aan te wijzen in restaurants in de buurt van je huidige locatie.

Bestel geen alcohol bij je maaltijd

Je hebt waarschijnlijk gemerkt wanneer je rekening binnenkomt dat, als je alcohol drinkt bij je maaltijd, dit alleen al hetzelfde (zo niet meer) kost als de prijs van je eten. Bovendien dekken de meeste restaurantvouchers geen drank! Om de kosten laag te houden, houd je je aan frisdrank bij je maaltijd.
Als je zin hebt in een avondje drinken, ga dan gewoon achteraf naar een bar – ze zullen veel lagere prijzen hebben dan het gemiddelde restaurant. Het wordt nog goedkoper als je ze tijdens het happy hour vangt!

Betaal niet voor water

Als een restaurant alcohol schenkt, is het ook wettelijk verplicht om gratis kraanwater te serveren. Als je om water vraagt ​​en ze brengen je de gebottelde variant, stuur het dan terug! Maak je geen zorgen over het vragen om kraantjeswater – het is jouw recht! Flessenwater kan in restaurants soms aan een belachelijke prijs verkocht worden, dus verspil je geld niet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Veel van de grotere restaurantketens hebben een nieuwsbrief waarvoor je je kunt aanmelden. Af en toe (en bijna altijd op je verjaardag) sturen ze je vouchers en speciale aanbiedingen per e-mail. Het is zeker de moeite waard om op hun lijst te staan ​​als je een favoriet restaurant hebt, want de besparingen kunnen behoorlijk oplopen.
We raden je aan je aanmeldingen bij twee of drie van je favoriete restaurants te houden, zodat je de aanbiedingen ontvangt zonder je inbox te verstoppen, of nog beter – stel een speciaal e-mailadres in voor aanbiedingen.

© Pixabay.com

Gebruik zero waste apps

Ten slotte is het zeker de moeite waard om apps als TooGoodToGo en in de gaten te houden! Deze zero waste app is ontworpen om voedselverspilling te voorkomen en je een goede deal te bezorgen bij je restaurantfavorieten. Deelnemende restaurants plaatsen maaltijden in de app die ze anders zouden moeten weggooien voor een gereduceerde prijs en als je iets ziet dat je lekker lijkt, reserveer je en pak je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *