Zo betaal je de laagste rekening voor een gezonde maaltijd

Gezond eten hoeft niet perse duur te zijn. Hieronder vind je de slimste trucjes om te besparen op je (gezonde) boodschappen. Zo betaal je de laagste rekening én houd je voldoende geld over voor andere leuke dingen.

© Pixabay.com

Eet seizoensgroente

Een gezonde maaltijd bevat uiteraard veel groente en fruit. En hoe lekker exotische vruchten ook zijn, seizoensgroente eten is een stuk beter voor het milieu én je portemonnee. Maak een weekmenu die is afgesteld op het seizoen en de groente die je nu voordelig kunt kopen. Online vind je meerdere overzichten van alle seizoensgroente en vind je uiteraard heel veel lekkere recepten.

Invriezen

Restjes van je (gezonde) maaltijd invriezen is altijd een goed idee. Het is namelijk goedkoop, duurzaam en het is lekker makkelijk om ’s avonds je eten alleen even op te hoeven warmen. Naast maaltijden kun je ook groente en fruit prima invriezen. Handig als deze in de aanbieding zijn! Van bevroren fruit maak je bijvoorbeeld heerlijke smoothies.

Snijd je groente en fruit zelf

Voorverpakte groente en fruitstukjes kopen is snel en praktisch maar in verhouding wel een stuk duurder. Koop bij voorkeur gewoon een krop sla en aardappels die je zelf wast, schilt en in blokjes snijdt. Dit kost je misschien iets meer tijd maar is wel de perfecte manier om te besparen op je boodschappen.

Naar de markt

Op de markt koop je groente, fruit, vlees en vis vaak extra voordelig. Zeker als je aan het einde van de dag gaat kun je je ingredienten soms een stuk goedkoper kopen. Het is bovendien een uitdaging om een gezond en lekker recept samen te stellen met de ingredienten die je hebt kunnen scoren. Probeer ook gerust eens wat seizoensgroente en fruit uit die je nog niet kent.

Let op aanbiedingen

Ook in de supermarkt geniet je vaak van hoge kortingen en interessante acties. Sla direct een voorraad in als lang houdbare producten zoals havermout, rijst, blikjes tonijn en volkorenpasta in de aanbieding zijn. De basis ingredienten voor je gezonde maaltijd heb je op deze manier alvast binnen. Ook groente en fruit kun je in de aanbieding kopen en vervolgens invriezen.

Maak alles zelf

Soep, pastasauzen en kant-en-klaarmaaltijden zijn ideaal op een drukke dag maar over het algemeen (door alle toegevoegde ingrediënten) niet super gezond. Maak daarom bij voorkeur alles zelf van verse ingrediënten. Dit is lang zo moeilijk niet én vaak een stuk goedkoper. Maak direct een aantal grote porties zodat je de restjes kunt invriezen.

Zoek online op leuke recepten

Online vind je ontzettend veel leuke, gezonde en goedkope recepten. Zoek op je favoriete ingrediënt of zoek op “goedkope en gezonde maaltijden”. Je zult verbaasd zijn over hoeveel opties je tegenkomt. Laat je hierdoor inspireren. Uiteraard kun je ook je vrienden of familieleden om tips vragen. Bijna iedereen heeft wel een succesrecept dat aan al jouw eisen voldoet.

© Pixabay.com

Werk met boodschappenlijstjes

Mensen die met boodschappenlijstjes naar de winkel gaan doen over het algemeen minder (ongezonde) impulsaankopen. Dit is fijn voor je portemonnee en je lijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *