Zo ga je voor geen geld modieus gekleed

Bijblijven met continu nieuwe modetrends kan een bodemloze put zijn. Het lijkt erop dat de smaak van kleding elk jaar zo verandert waardoor je items van het eerdere seizoen gedateerd aanvoelen. Denk daarbij aan afwisselende kledingbehoeften door de seizoensovergangen, en modieus blijven kan een hopeloze taak lijken.

Steeds stijlvol en mee met de trends zijn, hoeft echter geen kosten op te leveren, als je goed weet hoe je je kledingkast moet aanvullen en waar je deze items kunt shoppen. Hier zijn vier tips om modieus te blijven met een beperkt budget.

© Pixabay.com

Zoek eerst naar basics

De eerste tip om je garderobe samen te stellen, is genoeg basics selecteren om verschillende outfits samen te stellen. Dit betekent kleding zoeken die simpel is, zonder heftige patronen en waarmee je makkelijk veel leuke combinaties kunt maken. Deze stuks moeten bestaan ​​uit neutrale T-shirts in meerdere tinten (ga vooral voor zwart, wit en beige), een nauwsluitende blauwe jeans in je favoriete pasvorm, eenvoudige platte ballerina’s, een mooie, donkere blazer en een paar zwarte hakken. Deze kledingstukken zouden items moeten zijn die je met veel kan combineren om je dagelijkse outfits te maken.

Verkoop of ruil met vrienden

In plaats van ongewenste kleding weg te gooien, kun je kijken of je vrienden geïnteresseerd zijn en vervolgens vragen of er iets in hun kledingkast ligt dat ze niet meer willen. Door kleding te ruilen met je vrienden, kunnen onbeminde kledingstukken nieuw leven worden ingeblazen en kan iedereen nieuwe kledingstukken uitkiezen om hun garderobe op te frissen.

Misschien heeft je vriendin iets leuks en in het seizoen opgepikt, maar ontdekte dat het haar gewoon niet vleide zoals ze had verwacht. Deze kunnen een uitstekende bron zijn voor leuke en creatieve toevoegingen aan je garderobe die je normaal niet in een winkel ziet.

Shop bij kringloopwinkels

Je kleding ook afkomstig zijn uit kringloopwinkels, denk maar eens aan je plaatselijke kringloopwinkel. Deze plaatsen hebben een eclectische mix van kleding die is geschonken door degenen die om verschillende redenen hun interesse in hen hebben verloren. Perfect goede kleding komt hier terecht voor waanzinnig lage prijzen. Kringloopshoppen, hoewel frustrerender en moeilijker dan winkelen in een gewone winkel, kan absolute juweeltjes opleveren om aan je verzameling toe te voegen voor bodemprijzen.

© Pixabay.com

Wees creatief met combinaties

De beste manier om je outfits fris te houden, is door kleine onderdelen uit te wisselen. Dit is waarom je basics wilt, en waarom je een royale collectie accessoires moet opbouwen, zoals vesten, sjaals, riemen en sieraden die je outfits flair en een gevoel van verandering kunnen geven. Door je blazer te veranderen in een vest en je hakken in sneakers, kan een outfit van werkvriendelijk naar weekenduitje gaan. Beschouw outfits als complete combinaties, en elk item dat je in of uit ruilt, kan een nieuwe look krijgen.

Het vergt oefening om een ​​slimme kledingwinkelier te worden, maar het is een vaardigheid die je in je leven duizenden euro’s zal besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *