Kleine moeiten die veel betekenen voor het milieu

5 kleine gewoonten die we kunnen veranderen om het milieu te helpen

Menselijk handelen op aarde veroorzaakt verschillende milieu-effecten, dus is het altijd belangrijk te zoeken naar attitudes die het milieu kunnen helpen. Soms lijkt het erop dat dit een zaak is die grote inspanningen vergt die buiten ons bereik liggen. Maar zo is het niet!

Het veranderen van kleine gewoonten kan al genoeg zijn om het milieu te helpen. Vooral als we meer mensen kunnen engageren. Lees verder en ontdek 5 kleine gewoonten om het milieu te helpen!

© Pixabay.com

1. Energie besparen
Begin met over te schakelen op spaarlampen – als elk huis in de Verenigde Staten dit zou doen, zou het land de vervuiling op dezelfde manier kunnen terugdringen als wanneer het 1 miljoen auto’s van de weg zou halen.

Let er dan op dat je geen lichten laat branden in kamers die niet worden gebruikt en zet de computer ‘s avonds uit. Probeer bij huishoudelijke taken efficiënter te zijn, bijvoorbeeld door te wachten tot er genoeg kleren zijn om een wasmachine te vullen voordat je ze wast.

2. Bespaar papier
Vermijd onnodige afdrukken: tickets (als er een e-ticket is), bankafschriften, kredietkaartreçu’s, rekeningen die online kunnen worden betaald. Geen van deze hoeft te worden afgedrukt.

Wanneer je papier gebruikt voor notities, zorg er dan voor dat je het volledig gebruikt voordat je het recyclet. En als het op cadeaus geven aankomt, probeer dan oude papieren te hergebruiken of zoek naar nieuwe creatieve manieren om ze in te pakken.

3. Heb een vegetarische dag
Je hoeft niet te stoppen met het eten van vlees, maar probeer slechts één dag te stoppen met het consumeren van vlees. Er is 9.500 liter water nodig om elk pond vlees te produceren, en elke hamburger die afkomstig is van dieren die grazen in ontboste gebieden heeft de vernietiging van vijf vierkante meter bos veroorzaakt.

4. Zorg voor water, ons kostbaarste bezit
Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken: er is minder waterzuivering nodig, een proces waarvoor energie nodig is en dat op zijn beurt fossiele brandstoffen verbrandt om te worden opgewekt, waardoor de vervuiling toeneemt. Voeg het nuttige bij het aangename. Door water te besparen, zorgt je niet alleen voor het milieu, maar ziet je ook aanzienlijke besparingen op jouw rekening.

– Draai de kraan dicht als je je tanden poetst;
– Gebruik gerecycleerd water om de auto en de stoep te wassen;
– Kies voor kunstgras in jouw tuin en vermijd langdurige besproeiing;
– Als je een vaatwasmachine gebruikt, hoeft je geen water over deze voorwerpen te laten stromen voordat je ze in de machine doet;
– Neem snellere douches en zet de douche uit terwijl je jezelf inzeept.

© Pixabay.com

5. Plasticverbruik verminderen
Je hebt misschien gehoord van het plastic eiland in de Stille Oceaan. Het bestaat uit 4 miljoen ton plastic. Om dit scenario te keren is het van fundamenteel belang het dagelijks gebruik van plastic te verminderen. Veel steden hebben de plastic tas in de supermarkt al afgeschaft of zijn begonnen er geld voor te vragen om te proberen het verbruik te beperken.

Als dit in jouw stad niet het geval is, probeer dan jouw eigen tassen of een rugzak mee te nemen om de boodschappen in te doen. Neem ook jouw eigen fles mee voor als je water moet drinken: ongeveer 90% van de plastic flessen wordt niet gerecycleerd en belandt op de stortplaats. En als je op feestjes plastic bekertjes gebruikt, probeer dan te onthouden welke van je is of markeer jouw naam met een pen in plaats van ze bij elk drankje in de prullenbak te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *