Eenvoudige, maar geniale uitvindingen

De wereld heeft al verschillende geniale uitvindingen gezien. Vliegtuigen, telefoons, het internet en ga zo maar door. Deze uitvindingen hebben ontzettend veel invloed gehad op onze levens, maar je kunt niet zeggen dat dit eenvoudige uitvindingen zijn geweest. Toch zijn simpele ideeën vaak ook heel goed, en kunnen ook deze heel veel invloed hebben. Hieronder hebben we aantal ideeën op een rijtje gezet die eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zijn, maar wel ontzettend veel hebben opgeleverd.

© Pixabay.com

De frisbee

Deze is in 1948 bedacht door Walter Frederick Morrison. Hij was samen met een vriendin het deksel van een blik aan het overgooien omdat ze zich verveelden, en bedacht dat dit wel iets kon worden. Hij noemde het eerst nog geen frisbee en verkocht het idee uiteindelijk. Toen kwam het product in 1958 als frisbee op de markt. Inmiddels zijn er al honderden miljoenen exemplaren verkocht en heeft de bedenker hier aardig wat geld mee verdiend.

De hoelahoep

Deze is ontwikkeld door het bedrijf dat ook de frisbee kocht en op de markt bracht. In Australië had iemand kinderen zien spelen met hoepels van bamboe. Dit bedrijf maakte ze van PVC en verkocht in twee jaar tijd meer dan 100 miljoen exemplaren.

De Post it

Nog zo’n uitvinding die iedereen kent en eigenlijk heel eenvoudig is. Iemand was bezig met een onderzoek om een sterke kleefstof te maken en kwam toevallig bij de lijm die plakt maar ook makkelijk weer loslaat. Er werd in eerste instantie niks mee gedaan. Pas daarna werd het gebruikt als boekenlegger en kwam uiteindelijk de Post-it op de markt. In het eerste jaar werd er al twee miljoen mee verdiend, inmiddels is de totale opbrengst al meer dan een miljard.

De pleister

Deze is in 1920 bedacht door een onderzoeker van Johnson & Johnson. De vrouw van deze onderzoeker sneed zichzelf vaak tijdens het koken, en hij wilde een manier waarop ze deze zonder hulp kon bedekken. Dat werd de pleister. In eerste instantie waren deze helemaal niet zo succesvol, maar toen ze beter werden gemaakt ging het hard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de pleister ongekend populair en inmiddels is het niet meer weg te denken.

Corn Flakes van Kellogg’s

Kellogg’s kent iedereen wel, het is een ontzettend grote multinational. Het is de nummer één producent van cereals en verkopen dit product wereldwijd. In 1894 kende echter niemand dit nog. De broers Kellogg bedachten toen per ongeluk corn flakes. Ze vergaten een pot met gekookte tarwe en vonden het zonde om het uitgedroogde goedje weg te gooien. Uiteindelijk werden het vlokken, die werden getoast en vervolgens gegeten konden worden. De Corn Flakes waren geboren, Kellogg’s zou uitgroeien tot wereldbedrijf.

© Pixabay.com

De Smiley

Dit verhaal is een beetje sneu. De bedenken van de Smiley heeft dit idee nooit vast laten leggen en heeft er daardoor maar 45 dollar mee verdiend. Dit terwijl de Smiley miljoenen heeft opgebracht. De broers die het idee vermarkt hebben, hebben hier inmiddels meer dan een half miljard aan overgehouden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *