Deze gezonde gerechten zijn in 1-2-3 klaar

Lekker, snel en gezond eten, zo makkelijk is het!

Ben jij ook zo gek op lekker eten maar wil je niet onnodig lang in de keuken staan?
Wil je daarnaast ook nog eens gezond eten? Lees dan vooral even verder voor tips en inspiratie.

© Pixabay.com

Algemene tips

Let op met welk product je bakt

Natuurlijk, roomboter geeft een hele lekkere smaak aan je stukje vlees. Maar je kunt in plaats van roomboter ook olijfolie gebruiken of olijfolie met een beetje roomboter. Net zo lekker en veel gezonder. Olijfolie bevat namelijk onverzadigde vetten.

Let op met koolhydraten

Hoewel koolhydraten niet uitsluitend dikmakers zijn, kun je als alternatief voor rijst of aardappelen zogenaamde bloemkoolrijst gebruiken. Erg lekker en gezond. Bloemkoolrijst bevat ten opzichte van normale rijst slechts 1/5 aan koolhydraten

Kant en klare sauzen

Maak je eigen dressing op basis van olijfolie, azijn of magere yoghurt en voeg wat verse kruiden toe. Veel lekkerder én veel magerder dan een kant en klare dressing uit een flesje.

We delen ook twee heerlijke recepten met je die niet alleen gezond, maar ook snel klaar zijn.

ROERGEBKKEN NOEDELS MET BIEFREEPJES EN PAKSOI VOOR 4 PERSONEN (20 minuten)

Ingrediënten :

250 gram biefreepjes
200 gram noedels
1 paksoi in kleine reepjes
2 rode puntpaprika’s in kleine reepjes
1 broccoli in roosjes
1/2 rode Spaanse peper
3 teentjes knoflook
Sap van 1 limoen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
Olijfolie om in te bakken

Bereiden :

Maak voor dit gerecht als eerste de marinade. Doe het limoensap samen met de olijfolie, sojasaus, sesamolie en vissaus in een grote kom. Snij de rode peper in fijne ringetjes en pers de knoflook uit. Voeg de biefstukreepjes toe, schep het geheel goed om en laat alles 30 minuten in de koelkast marineren.
Kook de broccoliroosjes in 3 a 4 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking gaar en giet ze af.
Haal de biefreepjes uit de marinade (marinade bewaren!) en bak ze op hoog vuur in een wokpan kort aan. Voeg de paprika, paksoi en broccoli toe en roerbak het geheel nog vijf minuten. Schenk de marinade erbij en voeg eventueel nog wat sojasaus toe.
Schep de noedels erdoor.

© Pixabay.com

BLOEMKOOLRIJST MET KIP EN PESTO VOOR 2 PERSONEN (30 minuten)

Ingrediënten :

400 gram bloemkoolrijst *
2 eetlepels pesto naar keuze (rood of groen)
Halve paprika **
300 gram kipfilet in blokjes
3 bosuitjes
2 theelepels cajun- of andere kruiden
Peper en zout
Olijfolie

Bereiden:

Breng de kipblokjes met de kruiden en wat peper en zout op smaak. Snijd de paprika en de bosuitjes in stukjes
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de kip kort bruin en gaar. Haal ze uit de pan en houd apart. Bak de bosuitjes en de paprika aan en voeg na twee minuten de bloemkoolrijst toe. Na ongeveer zes minuten is de bloemkoolrijst gaar. Voeg nu de kipblokjes en de pesto toe en roer goed door.

* Je kunt ook zelf van een hele bloemkool makkelijk bloemkoolrijst maken door deze fijn te raspen of in een keukenmachine te bereiden
** Voeg naar smaak meer groente toe, bijvoorbeeld courgette in kleine blokjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *