Makkelijke gerechten om klaar te maken als je gasten hebt

Als je gasten over de vloer krijgt, wil je indruk maken met je kookkunsten. Je wilt alleen niet de hele avond in de keuken doorbrengen terwijl je gasten op jou aan het wachten zijn. Kun jij wat inspiratie gebruiken voor super makkelijke gerechten om klaar te maken als je gasten verwacht? Hieronder vind je een aantal ideeën!

© Pixabay.com

Ovenschotel

Het grote voordeel van ovenschotels is dat je het van te voren klaar kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld ’s middags al koken en de ovenschotel alleen (een paar uur voordat je aan tafel wilt) in de oven zetten. Qua ovenschotels bestaat er ontzettend veel variatie tussen vlees, vis en vegetarische opties. Ook kun je kiezen voor diverse groenten en bij de ovenschotel bijvoorbeeld een vers stokbrood en tapenade serveren. Doordat de opties eindeloos zijn met dit gerecht, zorg je je gegarandeerd voor tevreden gasten!

Pasta’s

Nog zo’n klassieker: pasta’s. Ook pastasauzen kun je prima van te voren (vers) bereiden en zijn meestal niet al te ingewikkeld om te maken. Zodra je gasten er zijn kook je alleen de pasta en je bent klaar om een heerlijke maaltijd te serveren. Maak je pasta eventueel extra feestelijk door er een Italiaans thema aan vast te plakken. Maak bijvoorbeeld tevens een (makkelijk) voorgerecht klaar zoals carpaccio of een salade met mozzarella en tomaat. Tot slot mag het toetje (zoals Tiramisu en een sterke espresso) niet ontbreken. Wij weten zeker dat je gasten hier gelukkig van worden.

Eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn makkelijk én zorgen er voor dat je niet al te veel vaat hebt na afloop. Maak bijvoorbeeld een lekkere roerbakschotel klaar of kies voor een eenpansgerecht met kip en aardappeltjes. Wat verse kruiden maken dit gerecht af. Een eenpansgerecht is vaak lekker snel klaar en ideaal om te maken als je meerdere gasten verwacht. Vraag van te voren eventueel of er ingrediënten zijn die je gasten niet lusten als je zeker wilt zijn van een succesvol etentje!

Soep

Wie lust er geen soep? Soep is altijd goed, lekker makkelijk om te maken én ideaal om van te voren al te bereiden. Op het moment suprême warm je de soep enkel op. Je serveert bij de soep eventueel een stokbrood, salade en tapenades. Tip: krijg je grote eters op bezoek? Maak dan een grote pan soep klaar als voorgerecht. Vervolgens serveer je een pasta, eenpansgerecht of (altijd goed) wat frietjes en een stukje vlees.

© Pixabay.com

Wraps

Wraps zijn de ultieme tip als je niet goed bent in koken maar wel de tijd hebt om wat dingen voor te bereiden. Ook zijn wraps ideaal als je gasten met verschillende wensen op bezoek krijgt. Iedereen kan de wrap namelijk naar zijn eigen smaak vullen. Zorg er voor dat je voldoende rauwkost snijdt en wat sausjes op tafel tovert. Daarnaast zijn kip, gehakt, zalm, omelet en tonijn heerlijk in een wrap. De kids kunnen bijvoorbeeld een wrap met kip en salade vullen, terwijl de volwassenen een spicy sausje over hun wrap gieten. Als je voor voldoende opties zorgt, zet je je gasten een makkelijke én overheerlijke maaltijd voor die iedereen lust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *