Tips om je lichaam fit te houden zonder dat je er veel geld tegenaan moet gooien

De beste gratis manier om jezelf fit te houden Wil jij jezelf fit houden of misschien fitter worden dan je op dit moment bent en wil je hier geen geld aan uitgeven? Zoek niet verder, want je bent hier op het goede adres. We gaan het namelijk hebben over calisthenics!

© Pixabay.com

Wat is calisthenics?

Calisthenics is eigenlijk simpel gezegd trainen met je eigen lichaamsgewicht. Daarom is het ook zo kostenefficiënt! Je hoeft geen spullen te kopen om ermee aan de slag te gaan, want alles wat je nodig hebt ben je zelf. Er is geen goedkopere manier om jezelf fit te houden of om fitter te worden. Je hoeft dus absoluut niet lid te worden van een sportschool of andere duren abonnementen af te sluiten. Een klein beetje ruimte en een wil om er tegenaan te gaan is voldoende!

De meedogenloze burpee

Er zijn veel verschillende soorten oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, squats, pull-ups, push-ups en dips. Echter is er één oefening die gecategoriseerd kan worden als meedogenloos, en dat is de burpee en de variaties daarvan.

Het is niet voor niets dat burpees worden gebruikt in plekken zoals het leger, voetbalteams en extreme atleten. Maak je niet meteen zorgen, iedereen kan ze doen! Het is een kwestie van eraan beginnen en blijven herhalen om jezelf te verbeteren.

3 redenen om burpees vandaag nog te implementeren in jouw trainingsschema

1. Je verbrandt veel calorieën
Naast het feit dat burpees je stofwisseling een flinke boost geven, veranderen ze je ook in een vetverbrandingsmachine. Burpees zijn erg intens en je moet je hele lichaam gebruiken om de oefening goed te kunnen uitvoeren. Tijdens een burpee moet het lichaam veel energie leveren aan de spieren en dit verbrandt weer veel calorieën.

2. Je kunt ze op iedere plek en te allen tijde doen
Ook dit is een enorm voordeel van de burpee! Je kun ze overal en altijd doen. Mocht je het willen verzwaren, zou je eventueel een gewichtsvest kunnen aanschaffen.

Burpees kunnen uitgevoerd worden in de woonkamer, in je achtertuin, buiten in de natuur of waar je maar wilt. Dit elimineert ook direct ieder excuus dat je misschien niet hoeft te trainen! Er is geen ontkomen aan…

3. Burpees zijn een uitstekende cardio-oefening
De cardio-waarde van burpees mag niet worden onderschat, omdat je lichaam als geheel werkt en je cardiovasculaire systeem een belangrijk onderdeel is van het opbouwen van spieren. Je spieren hebben zuurstof nodig om te groeien. Ze halen hun zuurstof uit je cardiovasculaire systeem. Als je maar een paar burpees doet, voel je je hartslag omhoog gaan en zul je zwaarder beginnen te ademen. Dit is je cardiovasculaire systeem die hard aan het werk is!

Burpees zijn de beste manier om intensief te trainen. Mocht je het niet zwaar genoeg vinden, kun je eenvoudig de aantallen verhogen. Mocht je meer variatie willen, voeg er dan bijvoorbeeld een of meerdere push-ups aan toe en minimaliseer de rustmomenten.

© Pixabay.com

Nog een andere truc om het te verzwaren, is om iedere stap van de burpee hardop te tellen. Net zoals woorden lettergrepen hebben, kun je de burpee ook verdelen en iedere stap hardop tellen. Je zult merken dat je cardiovasculaire systeem hierdoor keihard op de proef wordt gesteld en dat je er een enorme uitdaging aan beleeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *