Voor deze sporten heb je niet veel nodig (inzake materiaal, tijd, kledij, infrastructuur, …)

Deze sporten kun je overal doen Dat sport voor iedereen goed is weten we allemaal wel. Sommigen mensen hebben echter gewoon geen zin om naar een sportschool of andere plek te gaan om te gaan sporten. Anderen hebben een druk leven waardoor ze daar niet de tijd voor vrij willen maken. Er zijn echter genoeg manieren om aan sport te doen zonder daar al te veel voor nodig te hebben. Hieronder hebben we de opties op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

Wandelen

Wandelen is ontzettend gezond en makkelijk. Iedereen kan het doen, 10 minuten is al nuttig Het houdt je soepel en fit, je verbrandt er calorieën mee en je geniet van de buitenlucht. Ideaal natuurlijk. Daarom is dit een van de beste opties wanneer je zonder iets nodig te hebben wil sporten.

Dansen

Je kunt natuurlijk gaan dansen bij een dansvereniging, maar dit kan ook gewoon thuis. Hiermee kun je ontzettend veel calorieën verbranden en het is nog leuk ook. Kies een stijl die jou past en ga lekker aan de slag. Eventueel kun je hierbij een dans workout op YouTube volgen.

Fietsen

Fietsen is ook heel goed en vaak makkelijk. Als je de mogelijkheid hebt om te fietsen in plaats van de auto te pakken zouden wij dit zeker doen. Je verbrandt er niet alleen calorieën mee, je traint ook nog eens je spieren in je benen. Ideaal!

Zwemmen

Hiervoor heb je alleen water nodig. Zwemmen is goed voor je conditie, voor je spieren en het heeft weinig risico’s op een blessure. Bovendien verbrandt je ook hier weer veel calorieën mee. Wat wil je nog meer?

Yoga

Yoga is de laatste jaren populair geworden en dat is niet voor niks. Je wordt van Yoga heel rustig. Daarnaast is het ook goed voor je lichaam. Je ademhaling wordt beter, voor het immuunsysteem geldt hetzelfde en je wordt er veel leniger van. Bovendien kan Yoga er ook nog voor zorgen dat je sterker wordt.

Paalfitness

Dit lijkt misschien een wat rare sport, maar het wordt steeds populairder. Paalfitness is heel uitdagend en zwaar, waardoor je jouw lichaam er heel goed mee kunt trainen. Je verbrandt er calorieën mee en je lichaam wordt er sterker van, wat wil je nog meer?

© Pixabay.com

Een home workout

Een goede oplossing voor wanneer je geen zin of tijd hebt om naar de sportschool te gaan is natuurlijk een home-workout. Hierbij kun je heel veel spullen kopen, maar het kan ook gewoon met je lichaamsgewicht. In 30 minuten kun je hiermee al ontzettend veel bereiken. Wanneer je het uitdagender wil maken kun je dumbells kopen, of weerstandsbanden. Daarnaast kun je natuurlijk zaken als een hometrainer in huis halen. Op YouTube staan bovendien heel veel filmpjes van workouts, zodat je niet altijd alles zelf hoeft te bedenken.

Niks hoeft jou nu dus nog tegen te houden om zonder al te veel materiaal te gaan doen aan sport. Houdt jezelf zowel fysiek als mentaal in vorm en ontdek hoe fijn dat kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *