Simpele uitvindingen, waarvan de uitvinder rijk is geworden

Het zal je maar overkomen; je krijgt een briljant idee en het slaat in als een bom. Je ziet de getalletjes op je bankrekening stijgen en voor je het weet heb je genoeg om nooit meer te hoeven werken. Voor de meesten is dit een niet te realiseren droom maar toch zijn er mensen die schatrijk werden door een simpele uitvinding. Helaas voor de creatieve denkers zijn er meer uitvinders die hun uitvinding niet eens aan de straatstenen kwijt kunnen. Voor volgende ‘inventors’ ging het helemaal anders, zij werden schatrijk met hun creaties.

© Pixabay.com

Kersenpitkussen – Kim Levine

Je moet maar op het idee komen om een hoop kersenpitten te drogen, ze in een zakje te stoppen en het op te warmen in de magnetron om je op te warmen. Op dit idee kwam Kim Levine en deelde het uit als cadeautje aan haar kinderen en vrienden. Toen die vrienden rondvertelden hoe zalig slapen het was met een kersenpittenkussen, het ‘Wuvit-kussen’ zoals Levine het oorspronkelijk noemde, wilde plots iedereen een exemplaar. Ze contacteerde lokale handelaars die met plezier haar kussens aan de man brachten. Toen Saks Department Stores, een gekende groothandel, zich met de verkoop gingen bemoeien werd Kim Levine miljonair in een korte tijd miljonair.

Lokfluit voor eenden

Rijk worden met eenden lokken, dat overkwam Phil Alexander Robertson. Als fanatiek jager was hij helemaal ontevreden over de manier waarop de beestjes gelokt werden. Na wat experimenteren bracht hij zijn ‘Duck Commander’ op de markt en nam er een patent op. Hij richtte The Duck Commander Company op in 1973 dat intussen is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Samen met zijn gezin verscheen hij ook vijf jaar lang op televisie in een realityreeks ‘The Duck Dinasty’ waar zijn leven als Duck Commander voor het grote publiek uitgezonden werd.

Klittenband

Het was 1941 toen de hond van de Zwitser Georges de Mestral hem op het idee bracht om klittenband, of Velcro, te ontwerpen. Hij ontdekte dat de klitten van hondenharen bedekt waren met minuscuul kleine haakjes die als het ware zijn kleding beetpakten. Tien jaar later nam hij een patent in verschillende landen en vanaf dan zag hij zijn bankrekening jaarlijks aangroeien met 100 miljoen Dollars.

© Pixabay.com

Pet Rock

Een kei mét gebruiksaanwijzing, op een bedje van stro, verkopen voor 3 Dollar per stuk? Je houdt het wellicht niet voor mogelijk maar op die manier is Gary Dahl schatrijk geworden. Hij was het moe dat vrienden steeds kloegen over hun huisdieren en bedacht meteen een huiskei. De gebruiksaanwijzing moest stipt opgevolgd worden en dan zou de kei gelukkig zijn. Misschien klikt dit in jouw oren te gek om waar te wezen maar in minder dan een half jaar tijd werd hij er 15 miljoen Dollar rijker door. Om op die manier 500.000 keien te verkopen én mensen te laten geloven dat het geluk van een kei afhangt van hun aanpak, moet je echt wel een genie zijn. Gary Dahl is het in ieder geval gelukt en een daverend succes als dit had hij waarschijnlijk nooit verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *