De simpelste manier om een muts te maken

Heb je zin in een creatief project en vind je het belangrijk dat je ook iets aan het resultaat hebt? Maak dan zelf een muts. Dit is leuk om te doen en je zult er veel plezier van beleven. Wist je dat een eigen muts maken helemaal niet zo moeilijk is? In dit artikel lees je meerdere methodes die je kunt gebruiken om een muts te maken.

© Pixabay.com

Haken
Kun je haken? Dan is een muts maken een perfect project. Kun je nog niet haken? Dan is het haken van een muts een perfect project om mee te starten. Er zijn twee populaire manieren om een muts te haken.

De meest eenvoudige manier is om een lange lap te haken dit kan met iedere steek. Ben je een beginner? Maak dan gebruik van de basissteken. Ben je een ervaren haker? Dan kun je een steek of patroon naar keuze kiezen. Zo lang de lengte van de lap maar rond de 20cm is en de breedte de omtrek van je hoofd heeft. Wanneer je deze lap hebt gehaakt, kun de beide lengtes aan elkaar vastmaken. Vervolgens rijg je met naald en draad losjes een kant van de dubbelgevouwen lap vast en trek je deze hard aan. Keer nu de lap naar buiten en klaar is jouw muts. Je kunt ter decoratie natuurlijk nog een pompom toevoegen.

De tweede methode is ietwat ingewikkelder en vereist enige kennis van haken. Je haakt namelijk in de rondte en vermeerderd bij iedere nieuwe rij totdat de gewenste omtrek is bereikt. Dan haak je door totdat de muts de juiste lengte heeft.

Breien
Je kunt natuurlijk ook een muts breien. Je kunt de eerste methode die hierboven is genoemd voor het haken voor gebruiken.

Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar leuke breipatronen voor een muts naar keuze. Zo kun je bijvoorbeeld een Scandinavisch patroon breien of een hippe beanie breien.

Rondhaken
Voor beginners of mensen die niet veel weten over breien en haken, zijn er ook handige tools om mee te starten. Zo kun je gebruik maken van een slimme ronde haakvorm. Hier kun je een ronde basisvorm mee haken. Dit is leuk voor jong en oud om mee te starten.

© Pixabay.com

Een muts van stof
Je hoeft niet te kunnen haken of breien om een mooie en warme muts te maken. Ook kun je van stof een uniek ontwerp maken. Wil je dat de muts warm genoeg is voor in de wintermaanden? Kies dan voor een warme stof of een binnenvoering van fleece stof. Je kunt online leuke naaipatronen vinden om jouw eigen muts van stof te maken. Kruip achter de naaimachine en laat de creativiteit de vrije loop en geniet van een prachtig resultaat.

Wat is er nu leuker dan een praktisch en creatief project? Een eigen muts maken is leuk en je hebt er ook nog eens iets aan. Je gaat tijdens de koude maanden met plezier naar buiten omdat je een mooie muts kunt dragen. Maak gebruik van een van de bovenstaande methodes om zelf een mooie muts te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *