De simpelste manier om een sjaal te maken

Veel beginnende breiers beginnen met een sjaal als hun eerste project, omdat het ontwerp zelf eenvoudig is. Als u ervoor kiest om de sjaal te maken met een standaard ribbelsteek, is het snel en gemakkelijk, maar toch een project waar u zeker trots op zult zijn als u klaar bent. Als u bekend bent met het opzetten, breien en afkanten, dan weet u al alles wat u nodig heeft om een ​​sjaal in ribbelsteek te maken. Als breien nieuw voor u is, dan gebruik dit eenvoudige sjaalpatroon. U kunt zelfs de gebreide opzet gebruiken en leren hoe u moet breien terwijl u de steken op uw naald zet. Makkelijker kan het niet!

© Pixabay.com

Zelfs als u niet langer een beginnende breister bent, is een sjaal in ribbelsteek een geweldig patroon. Het breit snel, en u krijgt een heel andere look met de kleinste aanpassingen. U kunt verschillende texturen toevoegen, garen van verschillende dikte gebruiken, met kleinere of grotere naalden werken en het dun of breed maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, zelfs bij een eenvoudig project als dit.

Koop een streng super-volumineuze garen, dat ongeveer 100 meter zou moeten zijn. Gebruik twee strengen als u een langere sjaal wilt. Hoe groter het garen en hoe lichter de kleur, hoe gemakkelijker het is om uw steken te zien. U heeft ook maat 13(9 mm) breinaalden nodig of welke maat dan ook om de gewenste maat te creëren. Het is ook handig om een ​​haaknaald te hebben. Het is gemakkelijker om de uiteinden van volumineus garen in te weven met een haak dan met een naald.

Patroonmaat en sjaalmaat

Meter geeft aan hoeveel steken er per inch zijn. Het wordt beïnvloed door het garengewicht, de naalddikte en uw stekenverhouding. Met de voorgestelde combinatie van garen en naald voor dit project, zou u ongeveer 2 1/2 steken per centimeter in ribbelsteek moeten krijgen. Als u het garengewicht wijzigt, moet u ook de naalddikte wijzigen om de aanbevolen dikte van dat garen te krijgen. De afgewerkte sjaal is ongeveer 10 centimeter breed, maar de lengte is afhankelijk van de afstand van het door u gekozen garen en precies hoe lang u het wilt maken.

Sjaalpatroon in ribbelsteek

Brei dit hele sjaalpatroon met een ribbelsteek. Het is niets meer dan de basissteek steeds opnieuw herhalen. Daarom is het het perfecte beginnersproject! Aan het einde van deze sjaal heb je deze gebreide steek naar beneden en ben je klaar om de volgende steek te leren.

Maak het uw eigen project

Dit sjaalpatroon voor alle doeleinden is leuk om te maken en gemakkelijk te personaliseren. U kunt het maken met elk garensoort of twee verschillende soorten garens combineren. Als u een ander gewicht aan garen wilt gebruiken dan de super volumineuze, kijk dan op het label welke maat naalden ze aanbevelen en gebruik ze in plaats van maat 13. U moet misschien ook nog een paar steken opzetten als u een naald gebruikt. Lichtere garen om een ​​mooie breedte te krijgen, of u kunt een dunnere sjaal maken. Personaliseer uw sjaal met eenvoudige franjes aan de uiteinden. Of voeg een paar handgemaakte pom poms toe aan de hoeken of langs de boven- en onderkant.

© Pixabay.com

Als u eenmaal een paar projecten onder de riem hebt, kunt u een gestreepte sjaal breien met de overgebleven stukjes garen. Een eenvoudige sjaal in ribbelsteek is ongetwijfeld een project waar u tijdens je breicarrière steeds weer op terug zult komen. Als u vertrouwd bent met ribbelsteek, leer dan hoe u averechts werkt, en dan kunt u ook enkele tricotprojecten proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *