Een lekkere maaltijd met weinig verschillende ingrediënten

Elke dag weer een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten is voor veel mensen een uitdaging. Je moet bedenken wat je wil eten, de ingrediënten bij elkaar zoeken en vervolgens met boodschappen gaan sjouwen. Het hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn heel veel gerechten met slechts enkele ingrediënten. Wij hebben voor jou een weekmenu op een rijtje gezet dat compleet bestaat uit maaltijden met weinig ingrediënten.

© Pixabay.com

Chinese Congee

Ken je het niet? Niet zo gek, maar het is wel heel lekker. Congee is een soort Chinese rijstepap die heel goed is wanneer je ziek bent. Ook wanneer je fit bent is Congee echter heerlijk. Je hoeft er bovendien maar weinig voor in huis te hebben of halen. Je kunt het al maken met kip, knoflook en gember. Ideaal!

Spaghetti aglio e olio

Deze spaghetti klinkt heel fraai en luxe, maar is eigenlijk heel simpel. De naam zegt het eigenlijk al, het bestaat uit alleen maar knoflooken olijfolie. Met deze twee dingen, pasta en Parmezaanse kaas om het af te maken heb je al een heerlijke maaltijd.

Kippensoep met zoete aardappel

We moeten natuurlijk wel ook een beetje eten uit eigen land in het menu zetten. Deze kippensoep met zoete aardappel en rijst is heel makkelijk en lekker. Hiervoor hoef je alleen maar kip, zoete aardappel, citroen, wat kruiden en rijst in huis te hebben. Deze lekkere kippensoep staat ook nog eens binnen mum van tijd op tafel.

Bonen

Dit klinkt wel heel makkelijk en dat is het eigenlijk ook. Gedroogde bonen kun je heel lang bewaren, en makkelijk klaarmaken. Het enige is dat je hier wel wat geduld voor moet hebben. Bonen moeten namelijk lang koken. Wanneer je bijvoorbeeld thuiswerkt is dat prima te doen. Hiervoor heb je alleen citroen, kruiden en wat broodkruim nodig. Weinig ingrediënten, weinig moeite en wel een lekkere maaltijd.

Zelfgemaakte pizza

Hoe lekker is het om een keer in de week een lekkere pizza te eten. Die kun je natuurlijk bestellen, maar het gaat nu om zelf koken. Voor een zelfgemaakte pizza heb je maar weinig nodig. Een pizzabodem kun je bestellen, daarna hoef je alleen maar tomatensaus en kaas te hebben. De overige ingrediënten kun je zelf bepalen.

Pasta alla vodka

Voor deze pasta heb je wederom heel weinig nodig. Toch is het een heerlijke en niet alledaagse pasta. De ingrediënten die je nodig hebt zijn; pasta, wodka, tomatenpuree, room, Parmezaanse kaas, ui, knoflook en olijfolie. Met wat verse kruiden maak je het recept helemaal af. Het meeste heb je waarschijnlijk al in huis, toch is dit een bijzonder recept waarmee je mensen kunt verrassen.

© Pixabay.com

Een wokgerecht

Een wokgerecht is heel makkelijk. Je hoeft alleen maar wat vlees, groenten, rijst of noedels en een saus in huis te hebben. Je bakt deze vervolgens in een pan en klaar ben je. Super makkelijk, wel lekker!

Koken is helemaal nog niet zo moeilijk of tijdrovend, probeer het zelf eens en laat je verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *