Zo richt je je keuken praktisch én stijlvol in

De keuken is een levendige plek in elke woning, waar meestal veel gebruik van gemaakt wordt. In de ochtend is de keuken de plek waar je het ontbijt maakt, eten en drinken pakt en wellicht een kopje koffie of thee zet. Natuurlijk vormt de keuken ook voor het bereiden van de avondmaaltijd hét kloppende hart. En nog gezelliger wordt het als je een open keuken hebt met een klein keukenbarretje. Al met al is de keuken dus een dynamische ruimte in huis. En daarom horen keukens, zeker als je van comfort en gemak houdt, praktisch en doeltreffend ingericht te worden. Maar hoe kun je dat op een doordachte manier doen? Dit artikel staat vol met leuke en handige ideeën om je keuken slim, prettig en gebruiksvriendelijk in te richten.

© Pixabay.com

Kies voor praktisch keukenmeubilair

Door goed na te denken over het type keukenmeubilair voor in huis, kun je de keuken al vanaf de bouw praktisch en stijlvol inrichten. Maak zo goed mogelijk gebruik van de beschikbare ruimte in de keuken. Dit kun je onder meer doen door gebruik te maken van een kookeiland, een gezellig barretje in te richten en door gebruik te maken van planken en boordjes aan de muur om spullen op te zetten. Let ook goed op hoe de deurtjes van keukenkastjes en de lades opengaan en hoe je op dat gebied de ruimte slim kunt benutten. Een keukenverkoper kan je op dit gebied heel precies informeren en van advies op maat voorzien.

Kies je voor hout? Dan kies je voor stijl en warmte!

Een van de populairste materiaal die op dit moment gebruikt wordt in keukens, is hout. Hout als materiaal zorgt voor veel extra sfeer en een warm en intiem gevoel. Maar keuken met veel hout erin verwerkt zien er niet alleen natuurlijk en gezellig uit, maar bieden ook veel mogelijkheden voor extra opslag van spullen ene een praktische inrichting. Hout is namelijk materiaal dat gemakkelijk bewerkt kan worden en op maat aangepast kan worden aan jouw specifieke keukenwensen.

De muren bieden veel mogelijkheden

In moderne en praktische keukens worden de muren optimaal benut om de ruimte slim te gebruiken. Maak gebruik van ophanghaakjes aan de muur, waar je theedoeken, handdoeken en ovenwanten aan op kunt hangen. Verder kun je het beste een hanger voor je keukengerei gebruiken, zodat je ruimte in de lades overhoudt. We noemden het net al, maar ook plankjes aan de muur kun je handig gebruiken om bijvoorbeeld kruidenpotjes en voorraadpotten, of een sfeervolle plant, op te zetten.
Ten slotte kun je de muur natuurlijk ook gebruiken om extra sfeer in de keuken te brengen. Hang er een leuke decoratie op, een mooie foto of een tekening van je kinderen!

© Pixabay.com

Maak ook gebruik van je keukenraam

Heeft jouw keuken de beschikking over een raam? Dan kun je ook het raam gebruiken om je keuken praktisch in te richten. Zo kun je hier je keukengerei aanhangen of gebruiken om een mooi hangplant voor te hangen. Wil je uit het raam blijven kijken vanuit je keuken, dan is dit natuurlijk geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *